12 Kasım 2016 Cumartesi

Medist Et entegre tesis açılış töreni-Yılmaz Parlar


PARLAR MEDYA  
Medist Et entegre tesis açılış töreni-


Hayvana Refah insana sağlık

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş, “Hayvana sağlanan refah insana sağlık olarak geri dönüyor.”
Kesim kapasitesi aylık 2 bin 500 büyük baş ve 26 bin küçük baş olan, günlük 100 ton karkas et depolama kapasitesine sahip tesis Medist Et entegre tesis açılış töreninde konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş sağlıklı ürün almanın yolu hayvana sağlanan refah ve hijyenik ortamlı yatırım verimli ve sağlıklı bir şekilde size cevap vermektedir şeklinde konuşmasının ardından doğumdan sonra 400 bin kadar ölen kayıp kadar 400 bin dışarıdan damızlık hayvan ithal edilmesine dikkat çekerek aşı, bakım temiz ortam sağlanarak bu kayıp ithalata denge sağlıyacını ve ithalata gerek kalmıyacağını dile getirdi.
Balıkesir’de 12 Kasım 2016 Cumartesi günü hizmete giren Medist Et Entegre Tesisi açılış törenine Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Edip Uğur, İTO Başkanı İbrahim Çağlar, AK Parti SKM Başkanı Yıldız Seferinoğlu, çok sayıda milletvekili ve bürokrat STK Başkanları, temsilciler katıldı.
Medist Hayvancılık Yönetim Kurulu Başkanı Musa Özcan açılış konuşmasında “Balıkesir ili hayvansal üretimde ülkemizin en önemli merkezlerin başında gelmekte. Balıkesir hayvancılığına katkı sağlamak ve marka değerini arttırmak amacıyla ilimize modern bir et entegre tesisi kazandırdık. Kesimhanemiz 5 ay gibi kısa bir süre içerisinde 10 milyon TL’lik bir yatırım, Balıkesir’deki yatırımı 25 Milyon TL’yi ile ülke ekonomisine kazandırıldı. Kesim kapasitemiz aylık 2 bin 500 büyük baş ve 26 bin küçük baştır. Ayrıca tesisimiz, günlük 100 ton karkas et depolama kapasitesine sahiptir. Tesisimiz tam kapasite ile faaliyete geçtiğinde 110 kişilik bölge insanına istihdam sağlayacaktır.”dedi
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Edip Uğur Mekke’de Hac esnasında Göbel’den kasapların göreve gittiğini söyleyerek Türkiye’nin adeta “kasap okulu” şeklinde bilgilerine vurgu yaptı. Yap işlet devret modeli ile 10 yıllığına verdiklerini ifade etdi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş, son yıllarda tarım ve hayvancılık alanında çiftçilere yapılan yatırımların arttığını belirtdi. Balıkesir bölgesinin hem tarım hem de hayvancılık alanlarında ülkemiz için önemli bölgelerden biri olduğunu söyledi.

Balıkesir etinin rafta uzun ömürlü olmasının yanı sıra en pahalı değere ulaşan ürün olduğunu, özel sektör firmalarının bu alana yatırım yapması gerektiğini ifade etdi.
Kurdele kesiminden sonra tesis gezildi.
yilmazparlar@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder