12 Şubat 2021 Cuma

Doktorlar, COVID-19'un 'ilgili' eğilimden sonra diyabete neden olup olmadığını araştırıyor


PARLAR MEDYA  
Doktorlar, COVID-19'un 'ilgili' eğilimden sonra diyabete neden olup olmadığını araştırıyor


Doktorlar, COVID-19'un 'ilgili' eğilimden sonra diyabete neden olup olmadığını araştırıyor


'Diyabet konusunda paniğe kapılmak için bir neden yok, ancak tetikte olmak ve COVID ile diyabet arasındaki bağlantıya dikkat etmek için bir neden var'

Yeni bir koronavirüs raporu bazı endişelere sahip.



Koronavirüs ile diyabet arasında bir bağlantı olabilir gibi görünüyor. Koronavirüsten ölenlerin% 40'ı şeker hastasıydı. Ve halihazırda bu durumdan muzdarip olan insanlar, virüsü kaparlarsa ciddi komplikasyonlara sahip olma olasılıkları yüksektir.

 Dr. Francesco Rubino , "Diyabet konusunda paniğe kapılmak için bir neden yok, ancak tetikte olmak ve COVID ile diyabet arasındaki bağlantıya dikkat etmek için neden var" dedi .

Uzmanlar, yeni veya yeni COVID-19 hastalarının aşırı susama, bulanık görme, yorgunluk ve aşırı idrara çıkma gibi diyabet semptomlarına dikkat etmesi gerektiğini öne sürüyor.

Dr. Domenico Accili , New York'taki Columbia Üniversitesi Diyabet ve Endokrinoloji Araştırma Merkezi direktörü tarafından Nature Metabolism'de “Herhangi bir enflamatuar durum insülin direncine neden olabilir” 

Koronavirüsün pankreas, karaciğer ve bağırsaklardaki hücrelere girme yeteneği vardır, bu nedenle normal şeker metabolizmasını sürdürmek çok önemlidir. Çok yüksek veya çok düşük kan şekeri seviyeleri Tip 1 veya 2 diyabete neden olabilir.

Dünya çapında 370'den fazla doktorun küresel bir COVID-19 hasta kaydı için hasta hikayeleri var.

Rubino, "Açıkça, COVID-19'a sahip kişilerin büyük çoğunluğunda diyabet olmayacak" dedi. "(Ama) Bence bir sorun var ... COVID çok yaygın olduğunda nispeten seyrek bir olay bile önemli hale gelebilir."

Doktorlar ve uzmanlar hala keşfi araştırıyorlar, ancak birçok COVID-19 hastası nihayetinde hastalığa bağlı.

Amerikan Diyabet Derneği'nin bilimsel ve tıbbi baş sorumlusu Dr. Robert Gabbay , "Veriler kesinlikle durumun böyle olduğunu söylüyor ve ilk fark ettiğimizden daha yüksek bir oranda" dedi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder