12 Şubat 2021 Cuma

Rusya, acılı yaptırımlarla vurulursa AB bağlarını kesmeye hazır olduğunu söyledi


PARLAR MEDYA  
Rusya, acılı yaptırımlarla vurulursa AB bağlarını kesmeye hazır olduğunu söyledi

 Rusya, acılı yaptırımlarla vurulursa AB bağlarını kesmeye hazır olduğunu söyledi


 Bakanlığın Cuma günü internet sitesinde yayınlanan bir röportajdan alıntılara göre, Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, Moskova'nın Avrupa Birliği'ne acı verici ekonomik yaptırımlarla vurması halinde Avrupa Birliği ile bağlarını koparmaya hazır olduğunu söyledi.



Rusya ile Batı arasındaki ilişkiler, Kremlin eleştirmeni Alexei Navalny'nin tutuklanması ve hapse atılması üzerine yeniden baskı altına girdi ve bu da olası yeni yaptırımlardan söz edildi.


Üç Avrupalı ​​diplomat Perşembe günü Reuters'e verdiği demeçte, Avrupa Birliği'nin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in müttefiklerine seyahat yasakları ve mal varlıklarının dondurulmasının muhtemel olduğunu, muhtemelen bu ay, Fransa ve Almanya'nın ilerlemeye istekli olduklarının sinyallerini verdikten sonra.


Yaptırım baskısı Moskova'nın geçen hafta Avrupa ülkelerini çileden çıkarıp Alman, Polonyalı ve İsveçli diplomatları ziyaret için Moskova'da bulunan AB dış politika şefine haber vermeden sınır dışı etmesinden bu yana arttı. Paris ve Berlin şimdi bir yanıt olması gerektiğini söylüyor.


Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'a Cuma günü tamamıyla yayınlanacak bir röportajda Moskova'nın artık AB ile bağları koparmaya doğru ilerleyip ilerlemeyeceği soruldu.


Lavrov, "(Bunun için) hazır olduğumuz gerçeğinden yola çıkıyoruz. En hassas alanlar da dahil olmak üzere ekonomimiz için risk oluşturan bazı sektörlerde uygulanan yaptırımları tekrar görmemiz durumunda," dedi Lavrov.


"Kendimizi küresel yaşamdan izole etmek istemiyoruz, ancak buna hazır olmalıyız. Barış istiyorsanız savaşa hazırlanın" dedi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder